Marynowana karkówka z grilla

0 (0 ocen)

Moja rodzina grilluje w każdy weekend, wtedy to przyrządzam rożne pyszności.

Składniki:

  • marynata:
    3/4 szklanki oliwy
    3 łyżki miodu
    sól, liście laurowe, czosnek granulowany, ziele angielskie, bazylia, sok z cebuli(lub krążki cebuli)
    kilka plastrów karkówki

Marynowana karkówka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy marynatę łącząc wszystkie składniki.
    Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekładamy do wysokiej misy z zamknięciem, dokładnie nacieramy marynatą, zamykamy, odstawiamy na noc do lodówki ( lub kilka godzin).
    Ruszt od grilla owijamy folią aluminiową, robimy kilka dziurek widelcem. Układamy karkówkę, polewając marynatą, dokładnie pieczemy z obu stron. Podajemy z grillowaną bułką z odrobiną masła śmietankowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy