Matjasy z sosem musztardowo cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dla miłośników śledzi matjas.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -3 filety a"la matjas
    -1 cebula
    -otarta skórka z pół cytryny,
    -1 łyżka soku z cytryny,
    -1 łyżka płynnego miodu,
    - 1łyżka oleju rzepakowego,
    -2 łyżki musztardy stołowej.

Matjasy z sosem musztardowo cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matjasy pokroić na paseczki.
  • 2. Cebule pokroić w drobną kostkę i połączyć z resztą składników, tak aby powstał dość gesty sos.
  • 3. Sosem polać pokrojone śledzie.

Komentarze

Podobne przepisy