Mazurek na waflach - Pischinger Wielkanocny

0 (0 ocen)

Wielkanocna wersja przekładanych wafli :)

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli (7 - 8 dużych, prostokątnych sztuk)
    1 puszka kajmaku
    1 słoiczek powideł śliwkowych
    Do dekoracji: bakalie: rodzynki (sparzone i odsączone), drobno posiekane orzechy laskowe, płatki migdałowe

Mazurek na waflach - pischinger wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na waflach rozsmarowujemy kolejno kajmak i powidła, tak żeby ostatnią warstwą (wierzchnią był kajmak) - wierzch można posmarować grubszą warstwą (to opcja dla wielbicieli kajmaku :)). Naszego przekładańca ozdabiamy jak mazurka: rodzynkami, orzechami i migdałami - według własnej inwencji :) Zostawiamy tak przygotowane wafle w lodówce do schłodzenia. Po wyjęciu kroimy w kostkę.
    Smacznego! :)

Komentarze

Podobne przepisy