Wielkanocny mazurek na waflach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealny na Wielkanoc

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli tortowych
    4 jajka
    3/4 szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    Po 5 dag. Rodzynek, suszonych moreli, orzechów włoskich, migdałów
    Sól z połowy cytryny

Wielkanocny mazurek na waflach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki sparzyć, osączyć. Morele opłukać, osuszyć, drobno pokroić. Orzechy i migdały posiekać. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z sokiem z cytryny, wymieszać z mąką, bakaliami i białkami ubitymi na sztywno. Formę wyłożyć waflami, na wierzch wylać ciasto. Piec 10 minut w 200 stopniach.

Porady

Ciasto polewamy polewą lub lukrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy