mielone drobiowe z serkiem topionym na ostro

0 (0 ocen)

mielone są soczyste, kruche, ostre, smaczne i smakują na ciepło na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone drobiowe 1 kg, bułka namoczona w mleku 1 duża, jajka 2 sztuki "L", kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki, cebula 1 sztuka, serek topiony śmietankowy duży 2 sztuki, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba

Mielone drobiowe z serkiem topionym na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mielone drobiowe w misce dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkami, posiekaną cebulą, papryką, pieprzem, kucharkiem, bułką tartą i odcisniętą z mleka bułką szwedką.................

    z porcji mięsa formować placek, nałożyć porcję serka topionego, nakryć drugim plackiem i formować owalne duże kotlety, obtaczac je w mące pszennej
  • etap 2. na mocno gorącym oleju smażyć rumiane kotlety z każdej strony, następnie pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 10 minut i raz je w połowie duszenia obrócić, następnie bez przykrycia na dużym ogniu z 2 minuty do odparowania wody

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy