Mielone w paluszkach

0 (0 ocen)

Bardzo delikatne i soczyste kotleciki.

Składniki:

  • 600 g łopatki wieprzowej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 jajka
    1 bułka ( 100 g )
    1 szk mleka
    80 g paluszków solonych
    do smaku :
    sól
    pieprz

Mielone w paluszkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
    Mięso zmielić razem z bułką.
  • 2. Cebulę i czosnek posiekać w rozdrabniaczu a potem umyć rozdrabniacz, dokładnie osuszyć i rozdrobnić paluszki.
    Paluszki wsypać na talerz.
  • 3. Do mięsa wbić jajka, dodać przyprawy do smaku i wyrobić masę.
    Porcje masy mięsnej obtaczać w paluszkach, uformować kotlety i smażyć na rumiano z obu stron.
    Podawać na przykład z ziemniakami i buraczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy