Mielone z botwinką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sezonowe wersja kotleciów :)

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g zmielonej łopatki wieprzowej
    1/2 pęczka botwiny
    1 jajko
    1 łyżka posiekanego koperku
    bułka tarta
    sól, pieprz
    mieszanka ostrych przypraw (młynek)

Mielone z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki na kotlety 1. Botwinkę umyć dokładnie i posiekać, a następnie podsmażyć do zwiędnięcia na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Dokładnie wymieszać z resztą składników i 2-3 łyżkami bułki tartej.

  • 2. Z masy mięsnej formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy