Mielone z kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z zawodu jestem pielęgniarką. Zajmuję się synami: 4-letnim Kacprem i rocznym Filipem.

Składniki:

  • ● 1 kg białej kapusty
    ● 25 dag mielonego mięsa
    ● 2 jajka
    ● olej do smażenia
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● 2 cebule
    ● sól
    ● pieprz
    ● gałka muszkatołowa
    ● 1-2 ząbki czosnku

Mielone z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieramy,
    drobno kroimy i szklimy
    na oleju. Kapustę szatkujemy
    i obgotowujemy w lekko
    osolonej wodzie. Odcedzamy i odciskamy. Przepuszczamy
    przez maszynkę do
    mięsa. Mieszamy z mięsem,
    żółtkami, cebulą, bułką tartą
    oraz ubitymi na sztywno białkami.
    Doprawiamy.
  • 2. Z masy formujemy kotlety.
    Obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym
    oleju z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy