mielone z musztardą na szpinaku

0 (0 ocen)

  • 50 min

dzięki dodaniu musztardy słodkiej ,mielone są bardziej soczyste

  • 50 min

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
    cebula biała 1 sztuka
    jajko 1 sztuka
    przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżeczki
    szpinak mrożony 4 kostki
    śmietana 18 proc 2 łyżki
    masło
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony
    musztarda słodka 2 łyżeczki
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta

Mielone z musztardą na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szpinak podsmażam na maśle ,wlewam śmietanę doprawiam solą i pieprzem, cebulę pokroić w drobną kostkę ,mięso mielone przekładam do miski wbijam jajko dodaję przyprawę do mięsa mielonego oraz sól i pieprz ,oraz cebulę ,wyrabiam na gładka masę na koniec dodaję musztardę ponownie wyrabiam, z mięsa formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoty kolor , podawać na szpinaku i np.z kaszą gryczaną .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy