Mielone z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółty ser kroimy w dużą
kostkę, papryki w paski. Pieczarki
myjemy, osuszamy
i bardzo drobno kroimy.
2.Cebulę kroimy w kostkę.
Czosnek ścieramy na tarce.
Mięso mieszamy z jajkiem, łyżką
bułki, surową i prażoną cebulą, czosnkiem. Doprawiamy.
Formujemy 10 kotletów.
3.Kotlety spłaszczamy, a na
środek nakładamy pieczarki,
ser i paprykę. Formujemy pulpety
i smażymy na rozgrzanej
oliwie. Pod koniec wlewamy
sos sojowo-grzybowy i jeszcze
chwilę dusimy.
Porady
● Razem z kotletami można podsmażyć kilka pokrojonych w plastry pieczarek.
● Sos warto zabielić śmietaną lub nieco zagęścić wymieszaną z wodą mąką.
Komentarze