Mielone z niespodzianką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonałe nie tylko na rodzinny obiad, ale także na przyjęcie ze znajomymi.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● duża cebula
    ● 1/2 słoika papryki konserwowej
    ● 15 dag żółtego sera
    ● kilka pieczarek
    ● 3 łyżki prażonej cebuli
    ● 3 duże ząbki czosnku
    ● 3 łyżki sosu sojowo-grzybowego
    ● bułka tarta
    ● jajko
    ● przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek, chili
    ● oliwa do smażenia

Mielone z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółty ser kroimy w dużą
    kostkę, papryki w paski. Pieczarki
    myjemy, osuszamy
    i bardzo drobno kroimy.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę.
    Czosnek ścieramy na tarce.
    Mięso mieszamy z jajkiem, łyżką
    bułki, surową i prażoną cebulą, czosnkiem. Doprawiamy.
    Formujemy 10 kotletów.
  • Mielone z niespodzianką 3. Kotlety spłaszczamy, a na
    środek nakładamy pieczarki,
    ser i paprykę. Formujemy pulpety
    i smażymy na rozgrzanej
    oliwie. Pod koniec wlewamy
    sos sojowo-grzybowy i jeszcze
    chwilę dusimy.

Porady

● Razem z kotletami można podsmażyć kilka pokrojonych w plastry pieczarek. ● Sos warto zabielić śmietaną lub nieco zagęścić wymieszaną z wodą mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy