Mielone ze smażoną cebulką i czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Do obiadu, jak również na kanapkę smakują świetnie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mieszanego mięsa mielonego
    2 jajka
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    Bułka tarta
    Sól
    Pieprz

Mielone ze smażoną cebulką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w drobną kostkę i razem smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Dodajemy do mięsa mielonego, wbijamy dwa jajka, wyrabiamy ręką i dodajemy tyle bułki tartej, by masa odchodziła od rąk. Solimy i pieprzymy do smaku. Z masy mocząc ręce w wodzie formujemy kotlety, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy