Mięsna mielona potrawka

0 (0 ocen)

Szybka, prosta i smaczna. Takie mięsko idealnie sprawdzi się z makaronami, ryżem bądź kaszą.

Składniki:

  • 700 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 żółta papryka
    1 zielona papryka
    2 cebule
    100 g pieczarek
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    2 łyżki keczupu pikantnego
    Sól
    Pieprz
    Olej

Mięsna mielona potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zieloną oraz żółtą oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki natomiast w plasterki. W głębszym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone warzywa i lekko dusimy. Następnie dokładamy mielone mięso wieprzowe. Doprawiamy przyprawami: czosnkiem, ostrą czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na końcu dodajemy keczup. Dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości warzyw i mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy