MIĘSNA POKUSA

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Ta rolada to rarytas. Niby tylko mielone, a tak naprawdę, to aż mielone :-)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone z łopatki: 80 dekagramów
    - kasza manna: 5 łyżek
    - bułka tarta: 0.5 ząbka
    - PRZYPRAWA - MIĘTA Z KURKUMĄ: 2 łyżeczki
    - ciepła woda: 4 łyżki
    - cebula: 3 sztuki
    - marchewka: 3 sztuki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - sól, czarny pieprz mielony do smaku: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 3 łyżki
    - grzybki leśne: 5 dekagramów
    - pęczak: 10 dekagramów

Mięsna pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MIĘSNA POKUSA 1. Składniki masy mięsnej dokładnie wyrabiamy. Na patelni podsmażamy cebulę, dodajemy cukier, chwilę podduszamy. Dokładamy marchewkę, sól i pieprz. Łączymy z ugotowanym pęczakiem.
  • MIĘSNA POKUSA 2. Mięso dzielimy na dwie części. Jedną cześć wykładamy na rozcięty rękaw do pieczenia. Całość przykrywamy 1/2 farszu marchewkowo-cebulowo-pęczakowego.
  • MIĘSNA POKUSA 3. Układamy drugą część masy i drugą częścią farszu. Układamy rządek grzybków.
  • MIĘSNA POKUSA 4. Wszystko rolujemy i pieczemy ok. godziny w 180 st.C. Ja zostawiam jeszcze gotową rolade na około 20-30 minut, aby "doszła"

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy