MIĘSNE LIZAKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszne danie z kury w kształcie lizaków.

  • 60 min

Składniki:

  • -2 filety z kury
    -przyprawy do kurczaka
    -sól
    -jajko
    -1 łyżka mąki
    -bułka tarta
    -płatki kukurydziane

    -patyczki do szaszłyków
    -olej do smażenia

Mięsne lizaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zawijanie mięsa 1. Filety z kury,pokroić w paski.Zwijać na desce po kilka pasków i nadziać na patyczek do szaszłyków.Posolić,popieprzyć.
  • etap przygotowań 2. Zanurzać w rozmąconym jajku z mąką.Obtaczać w bułce tartej z pokruszonymi płatkami.
  • smażenie 3. Smażyć z jednej strony.
  • smażenie 2 strony 4. Odwrócić i usmażyć z drugiej strony.
  • dopieczenie 5. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i dopiec z 15 min. w 175*.Podawać do obiadu albo jako przekąska.
  • Poprzednie wykonanie. 6. Można panierować w samym jajku i bułce tartej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy