Mięsne mufinki nadziewane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak podsmażamy na maśle z dodatkiem 2 ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem na końcu dodajemy starty ser żółty.
2.Bułkę moczymy w mleku. Mięso mielimy w maszynce razem z 2 ząbkami czosnku i cebulą. Wbijamy do całości jajka, dodajemy odciśniętą bułkę i przyprawy, wszystko ze sobą łączymy.
3.Formujemy małe kulki, które nadziewamy łyżką szpinaku, układamy w foremkach, posypujemy bułką tartą lub panierką panko, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 - 40 minut.
4.PROPOZYCJA PODANIA : Kasza jęczmienna z sosem pieczarkowym i mięsnymi mufinkami ze szpinakiem z surówką z pekinki
Komentarze