Miętowo-jabłkowy kompot

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pachnący miętą .

  • 30 min

Składniki:

  • pół kilo jabłek
    kilka gałązek mięty
    cukier do smaku
    sok z cytryny

Miętowo-jabłkowy kompot - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć,osuszyć ,obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze części.Skropić sokiem z cytryny.
  • 2. Gałązki mięty opłukać.
  • 3. Do garnka dać jabłka ,gałązki mięty,zalać gorącą wodą,około 3-4 szklanki.
    Gotować kilka minut na małym ogniu.
    Posłodzić do smaku.
  • 4. Ugotowany kompot przykryć pokrywką i odstawić żeby naciągnął aromatu.
    Przed podaniem można przecedzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy