Miks witamin

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dbam, by moje obiady były smaczne i zdrowe.

Składniki:

  • ● 1 kg młodej cukinii
    ● 2 cebule
    ● 30 dag fasolki szparagowej
    ● mały kalafior
    ● 2 czerwone papryki
    ● 2 zielone papryki
    ● 50 dag pomidorów
    ● 3 ziemniaki
    ● 50 dag pieczarek
    ● 50 dag kiełbasy zwyczajnej
    ● kilka łyżek koncentratu pomidorowego
    ● 2 kostki rosołowe
    ● liście laurowe
    ● ziele angielskie
    ● sól, pieprz
    ● ostra mielona papryka
    ● masło
    ● 2 łyżki mąki

Miks witamin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki i pomidory
    oraz cukinie i papryki
    kroimy w dużą kostkę.
    Cebule kroimy w piórka,
    a fasolkę na 3 części. Kalafiora
    dzielimy na małe
    różyczki.
  • 2. Pieczarki kroimy i podsmażamy
    na maśle. Z kiełbasy
    zdejmujemy skórkę,
    kroimy w kostkę i podsmażamy.
    Warzywa, pieczarki
    i kiełbasę mieszamy. Dodajemy
    liście, ziele, koncentrat
    i kostki. Doprawiamy.
    Dusimy ok. 30 minut.
  • 3. Z mąki i masła przygotowujemy
    zasmażkę. Zagęszczamy
    potrawę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy