Mini pavlowa z owocami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Coś dla wielbicieli słodkiej bezy.

  • 2 godz.

Składniki:



  • Porcja na 8 sztuk o średnicy 12cm:

    białka z 4 jaj

    280 g cukru

    1 łyżka soku z cytryny

    1 łyżka mączki ziemniaczanej




Mini pavlowa z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodawać po łyżce cukru, stopniowo i powoli, ubijając przez cały czas. Na sam koniec dodać łyżkę mączki i łyżkę soku. Zmiksować.

    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,masę białkową nakładać łyżką tworząc kółka o średnicy 12 cm.Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150ºC. Piec 1,5 godziny.

    Studzić w uchylonym piekarniku.

    Wystudzone bezy ułożyć na talerzykach,udekorować bitą śmietaną i owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy