MINI PAVLOWA Z POMARAŃCZĄ

0 (0 ocen)

  • 50 min

Coś pysznego i dosłownie rozpływającego się w ustach na deser ;)

  • 50 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 3 BIAŁKA

    - 180g CUKRU

    - SZCZYPTA SOLI

    - 150ml ŚMIETANY KREMÓWKI

    - OWOCE

Mini pavlowa z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    BIAŁKA UBIĆ ZE SZCZYPTĄ SOLI NA SZTYWNĄ PIANĘ DODAJĄC STOPNIOWO CUKIER.NA BLASZKĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA WYLEWAMY NIEWIELKIE OK. 10cm KOŁA Z UBITYCH BIAŁEK.WSTAWIAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA DO 150stopC. I PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 30min.PO WYŁĄCZENIU PIECA ZOSTAWIAMY BEZIKI JESZCZE PRZEZ KILKANAŚCIE MINUT.

    ŚMIETANĘ UBIJAMY NA SZTYWNO(MOŻNA DODAĆ ŁYŻECZKĘ CUKRU PUDRU),NAKŁADAMY JĄ NA BEZY I POSYPUJEMY OWOCAMI.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy