Mini serniczek czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny serniczek na zimno.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 ml śmietanki 36% schłodzonej
    150 g deseru dwuwarstwowego-krem czekoladowy z sosem o smaku orzchów pistacjowych Muller
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżka żelatyny
    1/4 szkl gorącej wody
    kilka biszkoptów
    polewa: 4 ząbki białej czekolady
    2 ząbki mlecznej czekolady
    1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła
    kilka pistacji

Mini serniczek czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Dwie metalowe obręcze ustawiamy na tacce plastikowej i układamy na dnie biszkopty. Śmietankę przelewamy do miseczki i dodajemy cukier puder. Miksujemy na sztywno, dodajemy deser i znowu miksujemy. Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę i chwilę miksujemy. Napełniamy obręcze kremem i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki. Po 30 minutach roztapiamy obie czekolady z olejem w mikrofalówce (ok. 20 sekund i mieszamy). Wyjmujemy serniczki z obręczy( najlepiej odciąć je delikatnie nożem). Sosem polewamy serniczki i dekorujemy pistacjami. Wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy