Minipizze

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tak smakowały rodzinie, że musiałam zrobić jeszcze jedną porcję.

Składniki:

  • ● op. ciasta francuskiego
    ● 15 plastrów salami
    ● 15 plastrów żółtego sera
    ● oregano
    ● 10 czarnych oliwek
    ● 4 łyżki kukurydzy

Minipizze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta wycinamy szklanką ok. 30 kółek. Wykładamy po połowie plastra salami i sera. Posypujemy kukurydzą. Oliwki kroimy w plasterki, wykładamy na ser. Oprószamy oregano.
  • 2. Pizze przekładamy na wyłożoną papierem blachę. Pieczemy ok. 12 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2012

Komentarze

Podobne przepisy