Miniserniczki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Idealne na Wielkanoc. Proste i szybkie

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 14 dag gorzkiej czekolady
    10 dag masła
    18 dag cukru
    3 jajka
    9 dag mąki
    Masa serowa:
    70 dag zmielonego twarogu
    3 jajka
    12 dag cukru
    laska wanilii
    Sos wiśniowy:
    30 dag wiśni
    3 dag cukru
    łyżka mąki ziemniaczanej

Miniserniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokrusz, rozpuść w kąpieli wodnej.
  • 2. Masło utrzyj z cukrem i jajkami. Dodaj przestudzoną czekoladę, zmiksuj. Połącz z mąką. Masą czekoladową napełnij do połowy foremki na muffinki.
  • 3. Zmielony twaróg zmiksuj z jajkami, cukrem i miąższem z laski wanilii. Masę serową nałoż na masę czekoladową. Muffinki piec 40 minut w 160 st. C.
  • 4. Wydrylowane wiśnie zasyp cukrem, podduś. Wlej mąkę ziemniaczaną wymieszaną w 1/2 szklanki zimnej wody. Wymieszaj, zagotuj.
  • 5. Przestudzone muffinki wyjmij z foremek. Podawaj z sosem wiśniowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy