Miodowe Bułeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszne miodowe bułeczki , to znakomita odmiana pieczywa na słodko , przepis mojej babci która częstuje mnie nimi jak tylko ją odwiedzę

  • 40 min

Składniki:

  • Drożdże(1/2 kostki), mąka pszenna , mleko , miód , woda

Miodowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Drożdże mieszamy z ciepłą ale nie gorącą wodą (3/4 szklanki) , następnie gdy już sie rozpuszczą mieszamy je z mąką , to samo robimy z miodem który natomiast rozpuszczamy w mleku , ciasto ugniatamy , konsystencja ciasta powinna być jak na pizze , odkładamy do wyrośnięcia na ok.30 min
    2.Kiedy ciasto wyrośnie , tniemy je nożem i formujemy w kształcie bułek
    3. Bułeczki pieką się około 25 minut w temp. 180 stopni

Porady

Można dodać na wierzch bułki np wiórki kokosowe , które po upieczeniu razem z bułkami tworzą niesamowity smak i aromat

Komentarze

Podobne przepisy