Miodowo-musztardowa karkówka

0 (0 ocen)

Mięso jest kruche, soczyste a słodko-wytrawny smak doskonale do niego pasuje.

Składniki:


  • 400g karkówki
    3 łyżki miodu
    6 łyżek musztardy
    3 duże cebule
    sól, pieprz

Miodowo-musztardowa karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w krążki, zasypujemy 1/2 łyżeczki soli, mieszamy i zostawiamy na 20 minut. Miód i musztardę mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy cienko. Posypujemy solą i pieprzem, obficie nacieramy przygotowaną marynatą.
  • 3. Plastry karkówki układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian z cebulą. Powinny wyjść nam po 2 warstwy, górną powinna stanowić cebula.
  • 4. Pieczemy przez około 2h w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy