musztardowa Karkówka

0 (0 ocen)

  • 2 min

moja wariacja na temat mięsa, wymyślona na zasadzie co jest w lodówce:) zrobiona w pośpiechu, później zapomniałam o tym że jest w piekarniku, a po wyjęciu rzuciła na kolana swom zapachem i smakiem:)

  • 2 min

Składniki:

  • karkówka, cebula , pieczarki

Musztardowa karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. karkówkę dzielimy na plastry, każdą stronę solimy i pieprzymy, układamy w naczyniu żaroodpornym .
  • 2. Górna część mięsa smarujemy musztardą, między plastry mięsa wkładamy cebulę pokrojoną w ćwiartki
  • 3. na mięso wykładamy wcześniej podsmażone pieczarki
  • 4. wstawiamy do piekarnika , ja piekę w 180 stopniach z termoobiegiem, piekę pod przykryciem ok 1,5 godziny az mięsko będzie kruche( czas pieczenia uzalezniony od grubości plastrów karkówki)

Porady

mięsko można podawać z kaszą lub tradycyjnie z ziemniakami

Komentarze

Podobne przepisy