Miruna o cytrynowej nucie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna cytrynowa rybka do obiadu,najlepiej smakuje z kapustą zasmażaną i ziemniaczkami

  • 40 min

Składniki:

  • 4 płaty mrożonej miruny
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    1 łyżka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
    szczypta soli
    5 łyżek mąki pszennej
    2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Miruna o cytrynowej nucie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażymy 1. Zamrożoną mirunę zostawiamy w temperaturze pokojowej do rozmrożenia Odsączamy z nadmiaru wody ,posypujemy równomiernie solą do smaku skrapiamy sokiem z cytryny następnie obtaczamy w mące,jajka rozbijamy dodajemy do jajek pieprz cytrynowy i roztrzepujemy widelcem lub trzepaczką obtaczamy rybę i panierujemy w bułce tartej.

    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy ryby z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy