Mix Mięsny z patelni

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis wymyśliłam sama . W kuchni uwielbiam eksperymentować i poznawać nowe smaki. Jestem amatorką w kuchni , ale potrawy które przygotowuję mają wyjątkowy i ciekawy smak.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Szynka wieprzowa (ilość wg uznania)
    Podwójna pierś z kurczaka
    1 marchew
    1 Cebula
    1 opakowanie zupki chińskiej
    1/2 kostki rosołowej
    250 ml wody przegotowanej
    Przyprawy:
    jarzynka
    Przyprawa Kebab-Gyros
    Papryka Słodka

Mix mięsny z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso marynujemy godzinę lub więcej w przyprawach . Po zamarynowaniu smażymy mięso co jakiś czas mieszając .
  • 2. Kiedy mięso będzie już dosyć miękkie dodajemy pokrojoną w cienkie słupki marchewkę i pokrojoną w dużą kostkę cebulę.Dodajemy 250 ml wody i kostkę rosołową. Przykrywamy pokrywą i dusimy przez 15 minut.
  • 3. W czasie , kiedy mięso na patelni dusi się z warzywami , zalewamy zupkę chińską .Kiedy makaron będzie miękki , odlewamy wodę a makaron dodajemy na patelnię do mięsa i warzyw. Podsmażamy wszystko przez 3-4 minuty i gotowe.

Porady

Ja do dania przygotowałam pieczone ziemniaczki i sałatkę z pomidorów , ogórków i cebuli. Można jednak podawać z innymi sałatkami lub bez ziemniaków.

Komentarze

Podobne przepisy