Młoda kapusta w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jeśli znudziła Ci się zwykła duszona kapusta, spróbuj tego przepisu

  • 15 min

Składniki:

  • średnia główka młodej białej kapusty (80dag)
    duża cebula
    małe jabłko
    mały pomidor
    4 łyżki gęstej śmietany 18%
    łyżka mąki
    4 łyżki oleju
    świeży posiekany koperek
    sól, pieprz do smaku

Młoda kapusta w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, zalać wrzącą osoloną wodą (1szkl) ze szczyptą cukru, gotować 10min. Jabłko i pomidor obrać ze skórki, wypestkować, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić drobno, podsmażyć na oleju, zasmażyć z mąką. Z kapusty odlać większość płynu, dodać cebulę z zasmażką, pomidora, jabłko, śmietanę i koperek. Wymieszać, dusić jeszcze 5min, przyprawić pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy