Młoda kapustka zasmażana

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jedzmy póki jest młoda,najlepiej smakuje.Każdy ma swój wypróbowany przepis,ja podaję moją wersję.

  • 30 min

Składniki:

  • Średnia główka kapusty
    • Koperek pęczek
    • Masło 1/4 kostki
    • Mąka 1 łyżka
    • Sól ,wegeta do smaku.

Młoda kapustka zasmażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1q2c22u 1. Kapustę przekroić na 4 części,umyć i pokroić.
    Zalać wodą i pogotować 5 min.Wodę odcedzam.
    Następnie dać tyle wody tylko by była na dnie i gotować kapustę 10 min.
    Gdy kapusta gotuję się posiekać koperek i zrobić zasmażkę z mąki i masła.
    Gdy jest miękka dajemy zasmażkę,a na koniec koperek,moment zagotowujemy.Doprawiamy do smaku.

    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy