Młode ziemniaczki zapiekane z warzywami

0 (0 ocen)

pyszne ziemniaczki do niedzielnego obiadu

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków,
    1 papryka czerwona,
    1 marchew,
    2 łyżki cebuli suszonej w płatkach,
    3 łyżki oliwy z oliwek,
    2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków,
    ½ łyżeczki słodkiej papryki,
    ½ łyżeczki soli,
    pieprz

Młode ziemniaczki zapiekane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki kroimy w plastry lub półplastry, posypujemy przyprawami, polewamy oliwą, mieszamy, dodajemy cebulę, paprykę pokrojoną w paski i marchewkę pokrojoną w plastry. Mieszam razem, przekładam do rękawa do pieczenia, piekę całość ok.50-55 min w 180 stopniach. Pieczone ziemniaki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy