1.Biszkopt: Białka ubić z cukrem, gdy piana będzie sztywna dodawać stopniowo po 1 żółtku, gdy będzie to dobrze ubite dodać resztę składników i delikatnie wymieszać to łyżką. Całe ciasto wylać na blachę o wymiarach 30x22 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 st.C. przez ok. 30 min.
2.Masa budyniowa: Budynie ugotować z sokiem ''Kubuś'', aż do zgęstnienia., gorący budyń wylać na ciasto. Schłodzić.
3.Masa śmietankowa: Ubić śmietanę, dodając stopniowo cukier puder do smaku. Potem to połączyć z tężejącą galaretką. Wylać to na masę budyniową i schłodzić.
4.Warstwa niebieska: 2 niebieskie galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, tężejące wylać na masę śmietanową.
Komentarze