Jak co niektórzy wiedzą piec nie potrafię.Odważyłam się huraaaaaa to mój sukces ;) .A przepis znalazłam na margarynie tortowej.Jedynie co zmieniłam to dodałam cynamon.
Moja pierwsza szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka obieramy wydrążamy środek kroimy w kostkę i prażymy w garnku z dwiema łyżkami cukru i dwiema łyżeczkami cynamonu.Mąkę,proszek do pieczenia , margarynę,żółtka,pozostały cukier puder i śmietanę mieszamy ręcznie na jednolite ciasto.
2.Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy połową ciasta.Na ciasto dodajemy przestudzone uprażone jabłka.Na jabłka kładziemy kolejną warstwę ciasta.Mozna sobie je pokruszyć lub dać w całości albo jeszcze inaczej to już wasz wybór.Piekarnik rozgrzewamy do 180*C góra dół-środkowa półka i pieczemy około 50minut i gotowe.
Komentarze