Moje udka w sosie ognistym

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

przepis na sos gości w moim domu od lat. jest pyszny i nadaje się do wielu mięs nie tylko drobiu

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 udek z kurczaka, 2 czerwone cebule, 1papryczka peperoni, keczup, 6łyżek płynnego miodu, papryka słodka, sól i pieprz

Moje udka w sosie ognistym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Udka solimy i pieprzymy obsmażamy na oleju na złoty kolor. Cebulę kroimy w drobna kostkę, część cebulki wykładamy na dno naczynia żaroodpornego, układamy na niej podsmażone udka.
    2. Miód łączymy z keczupem, dodajemy do powstałego sosu łyżeczkę słodkiej papryki i pokrojona papryczkę peperoni. Na ułożone w naczyniu udka wykładamy resztę posiekanej cebulki i całość zalewamy sosem.
    3. Pieczemy w temperaturze ok 180 st, przez około 80min.

Komentarze

Podobne przepisy