Moje zielone pesto

0 (0 ocen)

  • 10 min

Całkiem inne niż te które znacie bo z czosnku niedźwiedziego. Można dodawać go do sosu do sałatek, pieczywa czosnkowego, mięs i wiele innych.

  • 10 min

Składniki:

  • 75 g czosnku niedźwiedziego
    70 ml oliwy
    20 g słonecznika
    20 g startego parmezanu ew. startej mozzarelli
    sól, pieprz, sok z cytryny

Moje zielone pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik prażymy na suchej patelni, aż się lekko zarumienią .Umyte i osuszone liście miksujemy razem ze słonecznikiem, serem i oliwą. Pod koniec doprawiając do smaku.

Porady

Aby zachować jego świeżość na dłużej nalejcie odrobinę oliwy na wierzch słoiczka w którym będziecie go przechowywać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy