Motylek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

w tym przepisie poszłam troche na łatwizne, przygotowałam go juz z gotowych produktów

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • biszkopt 3 krąki
    krem śmietankowy - 1op
    krem czekoladowy 1 op
    krem ajerkoniakowy 1 op
    mleko
    masło
    papaja kandyz 10 dag
    czekoladowe kulki 10 dag
    galaretka w cukrze 1 op
    bezy 10 dag
    rurka czekoladowa 2 szt
    dowolny alkohol 50ml

Motylek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobine masła. Każdym kremem przełożyc krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarowac najlepiej białym kremem, obsypac boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypac czekoladowych kulek i umiescic rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu i zadowolenie wsród gości ;-)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy