muffinki z budyniem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Muffinki z niespodzianką:)

  • 20 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1/3 szklanki oleju, 1 jajko, 1 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, 1 opakowanie budyniu (plus mleko potrzebne do jego przyrządzenia)

Muffinki z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowac budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu.Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Mleko wymieszać z ekstraktem, jajkiem, olejem. Mąkę, proszek, sól przesiać razem do mokrych składników. Wymieszać trzepaczką ( mogą zostać grudki). Formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub natłuścić, do każdej wyłożyć 2 łyżki ciasta, na to wyłożyć po 1 łyżeczce budyniu i przykryć łyżką ciasta. Piec ok. 35-45 minut na złoto.

Komentarze

Podobne przepisy