Muffinki z budyniem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzieci za nimi przepadają dorośli również.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka drobnego cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 rozpuszczonej kostki masła
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    2 łyżki kakao
    budyń czekoladowy
    2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej

Muffinki z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodając dodatkowo 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej.
    Po przygotowaniu budyniu zabieramy się za ciasto. Produkty mieszamy osobno produkty suche tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao w oddzielnej misce produkty mokre: masło, jajka oraz mleko. Na koniec łączymy produkty mokre ze suchymi i mieszamy niezbyt starannie.Gotowe ciasto wkładamy do papilotek, kolejno kładziemy na spód po łyżce ciasta, następnie czubatą łyżeczkę budyniu, na koniec znów ciasto, oczywiście tak, aby ciasto nam nie wylatywało z foremek.Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy