Muffinki z czereśniami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Trochę połaskoczę wasze podniebienia cudownymi czereśniami i czekoladą:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • MUFFINY:
    - mąka: 2 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 1 szklanka
    - olej: 0.5 szklanki
    - czereśnie: 40 sztuk
    - kropelki czekoladowe: 50 gramów
    - śmietana kremówka: 200 mililitrów
    - cukier puder: 1 łyżka

Muffinki z czereśniami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej miksujemy składniki mokre. Mokre wlewamy do suchych, a następnie mieszamy łyżką, aż składniki się połączą.

    Czereśnie przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki. Czereśnie oraz kropelki czekoladowe wmieszać do ciasta.

    Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Po upieczeniu wystudzić i ściąć wierzchy.

    Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Muffiny dekorować bitą śmietaną i czereśniami.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy