Szybkie przekąski i przepisy to coś, co bardzo lubię.
30 min
Składniki:
300 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
po pół łyżeczki soli i pieprzu
łyżeczka bazylii
50 g margaryny Kasi (roztopiona i ostudzona)
3/4 szklanki mleka
jajko
łyżeczka tabasco
około 100 g sera typu feta
około 100 g kukurydzy
słonecznik do posypania
Muffinki z fetą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i bazylią.
W drugiej rozmieszać jajko z mlekiem, margaryną i tabasco.
Zawartość obu misek połączyć ze sobą, chwilę wymieszać łyżką - niezbyt dokładnie.
Do masy dodać pokrojoną w kostkę fetę i odsączoną z zalewy kukurydzę.
Wymieszać łyżką i nakładać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.
Wierzch posypać słonecznikiem.
Piec 20 minut w temp. 200 st.C.
Komentarze