Muffinki z fetą i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie przekąski i przepisy to coś, co bardzo lubię.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    po pół łyżeczki soli i pieprzu
    łyżeczka bazylii
    50 g margaryny Kasi (roztopiona i ostudzona)
    3/4 szklanki mleka
    jajko
    łyżeczka tabasco
    około 100 g sera typu feta
    około 100 g kukurydzy
    słonecznik do posypania

Muffinki z fetą i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i bazylią.
    W drugiej rozmieszać jajko z mlekiem, margaryną i tabasco.
    Zawartość obu misek połączyć ze sobą, chwilę wymieszać łyżką - niezbyt dokładnie.
    Do masy dodać pokrojoną w kostkę fetę i odsączoną z zalewy kukurydzę.
    Wymieszać łyżką i nakładać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.
    Wierzch posypać słonecznikiem.
    Piec 20 minut w temp. 200 st.C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy