Muffiny dyniowe z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bialka jaj ubijamy na sztywno- odstawiamy.
Do misy miksera wkladamy zoltka,cukier i ubijamy na puszek,dodajemy sok z cytryny,pulpe z dyni,jogurt,olej ,skorkae otarta z cytryny potem make przesiana z proszkiem do pieczenia.
2.Sode oczyszczona zalewamy octem,mieszamy i dodajemy do masy a na koniec delikatnie dodajemy ubita piane z bialek.
3.Przygotowane pipetki umieszczone na blaszce do mufiinek i wypelniamy je ciastem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180stC przez 30 min.
4.Z zimnych muffinkow scinamy kapturki i kruszymy je.
W muffinkach robimy dziurki i wypelniamy je dzemem lub kremem jak kto woli ,smarujemy rowniez ich powierzchnie,posypujemy pokruszonym ciastem,nastepnie polewamy polewa czekoladowa i podajemy.
Komentarze