Muffiny Jajeczne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne na każdą porę dnia składniki można modyfikować jak dusza zapragnie

  • 30 min

Składniki:

  • Ilość porcji: 13 foremek na tradycyjne muffiny

    7 jajek
    zioła
    40 gram makaronu
    4 pieczarki
    3 łyżki groszku i kukurydzy konserwowej
    30 gram szynki
    40 gram sera feta
    1/2 awokado
    pestki słonecznika do posypania
    20 gram oliwek

Muffiny jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1nt3430 1. Makaron gotujemy.
    Pieczarki podsmażamy.
    Groszek, kukurydzę, pieczarki oraz oliwki przekładamy do salaterki.
  • image-18ddi90 2. W drugiej miseczce roztrzepujemy jajka wsypujemy zioła. Dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki szynkę oraz kostki sera feta( zostawiamy trochę sera do posypania).
  • image-0h7bh01 3. Na dole foremek układamy makaron. Następnie po łyżce nadzienia. I zalewamy jajkami.
  • image-24o3k8l 4. Na wierzchu układamy awokado i pokruszony ser feta i posypujemy słonecznikiem.
    Pieczemy około 30 min. w piekarniku. Jeśli nie mamy foremek silikonowych możemy zrobić zapiekankę jajeczną w większym naczyniu żaroodpornym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy