Muffinki są przepyszne, mocno wilgotne oraz bardzo proste w przygotowaniu. Ich migdałowy smak idealnie komponuje się z truskawkami i tym samym tworzy ciastko, któremu naprawdę trudno jest się oprzeć. Dodatkowo cudownie pachnące...
Muffiny migdałowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszej misce należy wymieszać jajko, mleko oraz olej, a w drugiej - obie mąki, cukier, proszek do pieczenia i sodę.
Suche składniki połączyć z mokrymi.
(Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)
Na końcu do masy wmieszać truskawki uprzednio pokrojone w kostkę.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, a następnie wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości.
Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni.
Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce.
Komentarze