Muffiny z gruszką i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Obłędne muffiny z gruszką, słodyczą białej czekolady i aromatem cynamonu. Wypiek, który zachwyci każde podniebienie !

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 240g mąki pszennej
    1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    150g cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    1/4 łyżeczki cynamonu
    2 jajka
    130ml kwaśnej śmietany 18%
    110ml oleju
    1 łyżka miodu
    200-250g gruszki (obranej, pokrojonej w drobną kostkę)
    50g białej czekolady (pokrojonej w drobną kostkę)
    6 łyżeczek cukru trzcinowego (do posypania po wierzchu)

Muffiny z gruszką i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Wszystkie suche składniki (oprócz cukru trzcinowego) mieszamy razem.
    2. W osobnej misce mieszamy mokre składniki.
    3. Łączymy mokre i suche składniki ze sobą.
    4.Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dodajemy gruszkę i czekoladę.
    5.Papilotki wkładamy do formy na muffiny i wypełniamy ich do 3/4 wysokości.
    6. Muffiny posypujemy cukrem trzcinowym - około 0,5 łyżeczki cukru na jedną babeczkę.
    7. Pieczemy przez 25-30 min w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy