Muffiny z porzeczkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Pyszne, bardzo orzeźwiające muffiny z mnóstwem witaminy C.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki:

    200 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    120 g cukru
    60 g masła
    125 ml mleka
    1 jajko
    150 g czerwonych porzeczek

Muffiny z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić i odstawić do wystudzenia. W pierwszej miseczce wymieszać suche składniki, czyli mąkę, proszek, sodę i cukier. W drugiej roztrzepane jajko, mleko i przestudzone masło. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać porzeczki i delikatnie połączyć.
  • 2. Foremki do muffinek napełnić do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 180 stopni, przez około 20 minut. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy