Doskonale śniadanie lub kolacja. Wyśmienite danie dla dzieci i dorosłych.
30 min
Składniki:
Porcja na około 8 mufinek
4 jajka
Po ćwiartce czerwonej i żółtej papryki
Pół pomidora
Szczypiorek
Ćwiartka czerwonej lub białej cebuli
Sól i pieprz
Metalowa foremka do mufinek
Mufinki z jajek i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa drobno kroimy, jajka mieszamy w misce dodajemy sól i pieprz.
Na dno foremek układamy po troche pokrojonych warzyw , następnie zalewamy jajkami. Nie po same brzegi gdyż jajka urosną.Zapiekany w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. ( lub do momentu az jajka sie zetną ). Ozdabiamy szczypiorkiem lub świeżymi kiełkami. Podajemy ciepłe z kromkami chleba.
Komentarze