mus brzoskwiniowo-bazyliowy z jogurtem i crunchy!

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowo, słodko, chrupiąco, lekko, owocowo i kremowo!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 (słodkie) brzoskwinie
    2 listki świeżej bazylii
    250g jogurtu naturalnego
    2 łyżki płatków owsianych
    1/2 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka miodu malinowego

Mus brzoskwiniowo-bazyliowy z jogurtem i crunchy! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie dokładnie umyć, obrać ze skórki, pozbawić pestek i pokroić w mniejsze kawałki. Bazylię opłukać, osuszyć i razem z kawałkami brzoskwini dokładnie zblendować, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotowy mus przelać do wysokiej szklanki. Na mus wylać jogurt naturalny. Wstawić do lodówki. Przygotować crunchy: na rozgrzaną patelnię wylać łyżeczkę miodu malinowego, wsypać płatki owsiane, cynamon i prażyć przez kilka minut, aż do zarumienienia, cały czas mieszając. Gdy crunchy będzie gotowe, z lodówki wyjąć mus z jogurtem i na wierzch wsypać uprażone płatki. Podawać.

Porady

Miód malinowy można zastąpić każdym innym rodzajem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy