MUS DYNIOWO-JABŁKOWY

0 (0 ocen)

  • 30 min

do sloików na zime jak dżem lub bezpośrednio do przygotowania np na naleśniki i gofry

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kilogramy dyni
    1,5 kilograma jabłek słodkich
    4 gożdziki
    2 łyżki cukru
    2 lyżki płaskie mąki ziemniaczanej

Mus dyniowo-jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie obrać, oczyścić i pokroić w kostkę.Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Wlożyć do garnka dodac cukier i gożdziki ipoddusić 20 minut.Następnie wszystko razem zblędować a na koniec dodać makę ziemniaczaną.Wymieszać.Wlać gorące do słoiczków i zakęcać.

Porady

zamiast maki ziemniaczanej można dosypać żelfiksu

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy