Mus dyniowo jabłkowy

0 (0 ocen)

Mus dyniowo jabłkowy idealnie nadaje się do gofrów, naleśników, deserów. Jest tak pyszny, że ja czasem wyjadam go łyżkami.

Składniki:


  • 4 jabłka
    4 łyżki cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    cynamon
    gałka muszkatołowa
    1 szklanka puree z pieczonej dyni

Mus dyniowo jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, obrać, przekroić i usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, wsypać cukier, gałkę muszkatołową, cynamon oraz dodać łyżkę soku z cytryny. Wymieszać i smażyć przez około 10 minut.

    Po tym czasie dodać puree z dyni i na małym ogniu smażyć jeszcze przez jakieś 10, 15 minut co jakiś czas mieszając.

    Następnie zblendować całość. Ja zrobiłam to niezbyt dokładnie, bo chciałam mieć małe kawałeczki jabłka.

Komentarze

Podobne przepisy