Mus rabarbarowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Świetny dodatek do deserów, naleśników, gofrów. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Słodki i lekko kwaśny jednocześnie.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 rabarbary po ok 30cm każdy,
    4 łyżki cukru,
    2 łyżki wody

Mus rabarbarowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar myjemy, kroimy na około 2 cm kawałki.
    Przekładamy do rondla, dodajemy wodę oraz cukier.
    Dusimy przez około 5 minut pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
    Po tym czasie rabarbar powinien być całkowicie miękki, rozpadający się.
    Jeśli ma zbyt dużo wody, należy przecedzić na sitku.
    Przekładamy do słoiczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy