Mus rabarbarowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Rabarbar świetnie nadaje się na mus. Jest lekko kwaśny, nie za słodki w sam raz do różnych placuszków, naleśników czy też do bułeczki. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łodygi rabarbaru
    4 łyżki cukru
    woda

Mus rabarbarowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodygi rabarbaru czyścimy i myjemy, kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy tyle wody, aby tylko przykryła dno garnka i stawiamy na ogniu, wkładamy rabarbar i wsypujemy cukier.
    Gotujemy i cały czas mieszamy.
    Ugotowany mus przekładamy do miseczki i studzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy